(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
♥ VIŠŇOVÝ DŽEM ♥
Potřebné ingredience
800 g višní, 300g cukru, 2 sáčky van. cukru, 4 lžíce rumu, špetka skořice....špetka kys. citr.
Postup přípravy
Višně omyjeme, necháme okapat v cedníčku
a pak je vypeckujeme.
(koupila jsem si v Lidlu odpeckovávač -
tak jsem byla vybavena..)
Pak višně rozmixujeme - na hrubo
nebo jak to máte rádi, dáme do hrnce,
přilijeme 200 ml studené vody, zasypeme cukrem
a dáme kys. citr..
Přivedeme k varu a vaříme asi 6 minut.
Hrnec sundáme z plotny, vmícháme rum a špetku skořice
a plníme ihned do sklenic. Uzavřít, otočit dnem vzhůru
na 5 minut a je hotovo :o)
a pak je vypeckujeme.
(koupila jsem si v Lidlu odpeckovávač -
tak jsem byla vybavena..)
Pak višně rozmixujeme - na hrubo
nebo jak to máte rádi, dáme do hrnce,
přilijeme 200 ml studené vody, zasypeme cukrem
a dáme kys. citr..
Přivedeme k varu a vaříme asi 6 minut.
Hrnec sundáme z plotny, vmícháme rum a špetku skořice
a plníme ihned do sklenic. Uzavřít, otočit dnem vzhůru
na 5 minut a je hotovo :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenar
(upraveno)
27. 7. 2011, 10:10
Dobrý den, váš recept jsem zkoušela, ale džem mi vůbec neztuhl. Zůstal pořád hodně tekutý . Kde se stala chyba?
REDNEVAL
(upraveno)
4. 8. 2011, 23:57
@Lenar
A z jakého jste ho dělala ovoce???
Anna1234
(upraveno)
12. 7. 2011, 8:44
Pri veľkom množstve višní ( robím nevarenú šťavu aj zo 40 kg) mám osvedčený tento spôsob odkôstkovania. Na plnú debničku ( používajú ju mäsiari, je bez otvorov) položíme debničku na šampiony ( asi 10 cm vysoká, s úzkymi otvormi). Do hornej debničky nasypeme odstopkované umyté višne (cca 5 kg) a rukou ich pretláčame do spodnej debničky. V hornej debničke zostanú kôstky, ktoré ešte aj prepláchneme, lebo do šťavy aj tak ide voda. Masu potom precedíme cez gázu do inej nádoby. Hmotu, ktorá zostane v gáze veľmi nevytláčame, dáme ju do mikroténových sáčkov, ktoré strčíme do krabice od trvanlivého mlieka a použijeme do štrúdlí a na koláče. Pri menšom množstve višní môžete použiť aj umelohmotnú nádobu s otvormi na umývanie ovocia.
chalupnicka
(upraveno)
12. 7. 2011, 16:21
@Anna1234
Výborný nápad- jak si ulehčit práci -děkujeme paní Anně A vám děkuji za inspiraci-džem také tak dělám ale nepřidávám vanil.cukry a rum-tak vyzkouším